Kirkonkylässä pidetään erilaisia tapahtumia ympäri vuoden. Keskeisenä ajatuksena tapahtumissa on tuoda ihmiset yhteen ja tarjota kaikenikäisille mahdollisuus virkistymiseen ja iloon. Kesällä, jolloin ihmiset liikkuvat paljon, tapahtuu kirkonkylässäkin enemmän kuin muina vuodenaikoina. Kyläjuhlat, uudelleen henkiin herätetyt maalaismarkkinat ja Multamäki-festit ovat kylän isoimpia tapahtumia kesäaikaan. Jouluntienoolla pidetään kirkkokonsertti ja otetaan vastaan uusi vuosi. Laskiaisena lasketaan mäkeä yhteisvoimin.

Kyläpirtillä ja Makasiinilla tapahtuu

Karaokeilta ke 16.8.2023 klo 18 Makasiinilla (Kyläkaupan pihassa olevassa hirsirakennuksessa). Riitta Nurminen on karaoke-emäntä. Kyläyhdistys järjestää puffetin ja arpajaiset.  

Sadonkorjuujuhla ja pihakirppis la 26.8.2023 klo 10-14 Kyläpirtin pihalla. Ei paikkamaksua. Kuka tahansa voi tuoda tavaroita myyntiin ja tuoda satoa myytäväksi. Kyläpirtin kahvilasta voi ostaa kahvia, virvokkeita ja suussa sulavia munkkeja sekä pannaria.   

Suunnitteilla on myös makrameesolmintaa, neulekahvilaa, huutokauppaa, rosvopaistijuhlaa ja joulupuuron nautintaa. Mutta niistä tulee tietoa sitten, kun toteutuvat.     

Presidentinvaalien ennakkoäänestys 17.-23.1.2024 Kyläpirtillä. Vaalipäivä on 28.1.2024 klo 9-20. Jollei yksi ehdokas ole saanut yli puolet annetuista äänistä ja tullut valituksi presidentiksi, toimitetaan toinen vaali sunnuntaina 11.2.2024. Mahdollisen toisen vaalin ennakkoäänestys pidetään Kyläpirtillä 31.1.-6.2.2024. Siltä varalta, että Kyläpirtin peruskorjaus- ja muutostyöt ovat vielä kesken, kyläyhdistys hankkii äänestyksiä varten väistötilan.


Talven tapahtumat

Adventtikonsertti su 3.12.2023 Pitäjän kirkossa klo 16. Lauluntekijä, artisti Timo Kiiskinen tuo toistamiseen kirkkoon laulunsa ja muusikkoystävänsä.  

Laskiaisrieha 2024 perheille ja lapsenmielisille. 2023 laskettiin mäkeä seurakuntatalon kulmalta läheiselle pellolle, nautiskeltiin rekiajelusta ja syötiin makkaraa ja Marttojen leipomia suussa sulavia laskiaispullia. Todennäköistä on, että laskiaisrieha 2024 pidetään samassa paikassa.


Kestävän kehityksen viikko 25.9.-1.10.2023

Kestävän kehityksen viikko on kymmenessä maakunnassa toteutettava tapahtumaviikko, johon Kyläpirttikin osallistuu esimerkiksi tarjoamalla ongelmajätteiden keräyspisteen ja jakamalla tietoa kestävästä toiminnasta.  

Tapahtumat rekisteröidään www.kestavankehityksenviikko.fi -sivustolle, josta löytyy myös kattavasti tietoa viikon järjestelyistä, yhteyshenkilöistä, sekä viestintämateriaalia vapaasti kaikkien osallistuvien tahojen hyödynnettäväksi.  

Kestävän kehityksen viikko 2023 Facebook-tapahtuma ​​​​​​.
Facebook
IG

Kesän 2024 tapahtumat

Kirkonkylän kyläjuhla

Kirkonkylän kyläjuhla avaa kesän 8.6.2024 samaan aikaan kun pidetään valtakunnallinen tapahtuma.  

Kyläjuhla on perheiden yhteinen juhla, jossa ruokailun lomassa leikitään, kuunnellaan musiikkia, tanssitaan ja pelataan pelejä.  

Vuonna 2023 kesäkuun 10.päivä kyläjuhlassa onniteltiin 20 vuotta täyttänyttä kylätaloa eli Kyläpirttiä. Onnitteluja kylätoiminnalle sateli kyläläisten lisäksi Heinolan kaupungilta kaupunginjohtaja Jari Parkkosen suulla ja Päijät-Hämeen kylät ry:ltä toiminnanjohtaja Anu Taipaleen tuomana. Kylätalo Oy:n kolmesta perustajajäsenestä yksi, Tuomo Orasmaa, kertoi talon haasteellisesta hankinnasta kyläläisten omistukseen. 

Kyläpirtin pihalle pystytettiin Rake Leinon moottorisahalla veistämä Ferdinard-karhun patsas toivottamaan tervetulleeksi kahvilassa kävijät ja vieraat.


Maalaismarkkinat

Heinolan kirkonkylän kyläyhdistys ja LC Heinola/Kailas-Sillat https://www.lckailas.fi/Lions.shtml järjestävät yhdessä kirkonkylän maalaismarkkinat 6.7.2024. Yhteistyöllä elvytettiin 33. vuotta olemassa olleet markkinat koronatauon jälkeen kesällä 2023, ja hyvällä menestyksellä.  

Markkinat pidettiin Vanhan tien varressa K-Market Kylätähden pihassa, mikä osoittautui hyväksi markkinapaikaksi intiimiytensä vuoksi. Markkinoilla oli vajaa 30 kauppiasta ja kävijöitä puolensataa. Markkinoilla panostettiin paikallisen yrittäjyyden ja lähituotteiden esittelyyn.  

Ohjelmassa oli muun muassa Heinolan Sahtimestarin valinta. Sahtimestariksi leivottiin kolmen osanottajan joukosta Jouni Rautkoski.  

Seuraavat maalaismarkkinat pidetään lauantaina 6.7.2024.


Multamäkifest

Multamäkifest | Festarit Heinolassa (multamakifest.fi) on tuonut Kirkonkylään ja Multamäen tilalle jäätävän hienon kattauksen huippuartisteja vuodesta 2020 elokuun ensimmäiseksi viikonlopuksi. Kirkonkylän kyläyhdistys on huolehtinut kahtena kesänä tapahtuman liikenteenohjauksesta ja aluevalvonnasta.  

Multamäkiareenalla esiintyivät 2023 kahden päivän aikana Vesterinen yhtyeineen, Irina, Käärijä, Teflon Brothers, Ursus Factory, The Blanko, Red Eleven, Movetron ja Sara. 

Multamäkifest on tunnelmallinen, maalaismaisemassa pidettävä festaritapahtuma, jota sävyttää rento hyvänmielen fiilis. Kolme heinolalaiskaverusta ideoivat musiikkitapahtuman ja myös toteuttivat sen talkoohengellä kavereiden ja kyläläisten kanssa.