Legendaarinen, talkoovoimin pystytetty Multamäkifest-tapahtuma näkyi ja kuului kylänraitilla viime lauantaina.

Taksit toivat ja veivät porukkaa festivaalialueelle, juurevalle Multamäen tilalle. Ihmiset kulkivat juhlimaan myös omilla autoillaan ja kaverikuljetuksilla. Yksityisajoa vähensivät onnistuneesti nonstoppina ajaneet bussit Heinolan keskustan ja Kirkonkylän välillä. Tulipa moni bailaamaan myös apostolinkyydillä ja pyörillä.

Kyläyhdistys oli mukana menossa vastaten liikenteenohjauksesta ja alueen kunnossapidosta yhdentoista tekijän voimin. Liikenteenohjaajina toimivat Matti Siren, Tapio Roviomaa, Susanna Värilä, Katja Oittinen, Outi Rautkoski sekä Päivi Kuisma. Aluevalvonnassa olivat mukana talkoohommissa ja myös pienen varainhankinnan toivossa Sirpa Roviomaa, Miina Pakarinen, Helmi Malin, Viivi Värilä ja Vanessa Värilä.

Suurkiitokset kaikille mukanaolijoille. Mahdollisen varainhankinnan lisäksi kyläyhdistyksen talkooporukka sai paljon kontakteja ja näkemystä siitä, miten mukavaa ja tärkeää kyläläisten on tehdä yhteistyötä ja puhaltaa uutta eloa kylän elämään. Talkoohommiin oli helppoa ja mahdollista värvätä porukkaa myös kylän ulkopuolelta.

Fest- tapahtuman tuottaja Teppo Nipuli totesikin, että hyvä kello kauas kuuluu. Tilaisuudessa syötiin ja juotiin paikallisen yrittäjän Leppälän Mikun Kusmikun antimia sekä nautittiin kyläkauppiaan jädevalikoimista https://www.k-ruoka.fi/kauppa/k-market-kylatahti

Festivaalivieraat poistuivat alueelta sunnuntain puolella hyväntuulisina ja pääasiassa kiitellen tapahtuman järjestelyjä. Saattoipa joku festivaaliin osallistuneista 800 vieraasta ryhtyä ajattelemaan Heinolan kirkonkylää mahdollisena asuin- tai vapaa-ajan viettopaikkana. Tilaisuuden myönteisessä tunnelmassa tällaisestakin sopi unelmoida.