Historian ensimmäisen makasiinihuutokaupan meklarina toiminut Sirpa Roviomaa osoitti olevansa kauppanainen vailla vertaa. Tavara liikkui ja juttu luisti.

- Kokemus jännitti jäätävästi etukäteen. Olihan kyseessä lähes hatusta heitetty tapahtuma ja itse meklarina olin täysin ummikko. Kovasti mietitytti, mitä ihmiset tykkäävät ja tulevatko yleensä paikalle. Mutta hyvinhän se meni. Lauantai-iltana huutokaupan jälkeen sähköpostiini tuli kiitosviestejä meklarina toimimisesta ja viihdyttävästä tapahtumasta, kertoo Sirpa.

Väliin yleisö pääsi oikein huutamisen makuun, kun ihmiset alkoivat kilpailla jostakin tavarasta, kuten esimerkiksi kauniista vihertävästä plyysisohvasta, joka lopulta sai monen tarjouksen jälkeen teinitytöstä uuden omistajan.

Vanhantien varressa sijaitseva vanha makasiini toimi oivallisena huutokaupan pitopaikkana syyskuisena lauantai-iltapäivänä. Väkeä oli makustelemassa huutokaupan pitoa tungokseen asti. Vaikka hintoja nostavaan huutokauppameininkiin ei vielä ensimmäisessä kauppatapahtumassa suuresti päästy, tavara vaihtoi omistajaa tiuhaan tahtiin.

makasiini.jpg

Makasiiniin kootaan tavaraa sitä mukaa kun lahjoittajia löytyy

Tavaran lahjoittajia ensimmäiseen huutokauppaan oli paljon ja heille suurkiitos Heinolan kirkonkylän kyläyhdistyksen toiminnan tukemisesta.

Lahjoitustavaroiden joukossa oli uudenveroisia huonekaluja sohvista ja sohvatuoleista ruokapöytiin tuoleineen, upeita astioita ja koriste-esineitä, tauluja ja erilaisia käyttöesineitä. Myös historian lehtien havinaa löytyi mm. tuohikontista, -torvesta ja trukista.

Vaikka hinnat eivät päätä huimanneet, kyläyhdistys sai tuloja tulevaa toimintaa varten vajaa 300 euroa.

Luvassa onkin vielä syksyn mittaan paljon ohjelmaa, muun muassa perheille ja lapsille tarkoitettu Halloween-tapahtuma lokakuun 22. päivä ja kirkkokonsertti marraskuun 27. päivä, jolloin esiintymään tulee suuri suomalainen lauluntekijä Timo Kiiskinen.