Kyläyhdistyksen adventtikonsertista voisi tulla perinne Heinolan Pitäjän kirkkoon, ainakin lauluntekijä Timo Kiiskisen mielestä. Hän oli ilmiselvän innostunut ja yllättynyt runsaasta väkimäärästä, joka oli tullut kuuntelemaan hänen ajatuksistaan syntyneitä säveliä ja sanoituksia ensimmäisenä adventtina.

Kiiskinen.jpg

Timo Kiiskinen oli innostunut esiintymisestään kyläyhdistyksen järjestämässä konsertissa myös siitä syystä, että kirkossa hän tapasi paitsi oman perheensä edustajia myös lukuisan joukon lapsuuden ja nuoruuden kavereitaan. Moni tuli konsertin jälkeen paiskaamaan kättä, kyselemään kuulumisia ja sanomaan kiitokset tunteita herättäneistä lauluista ja laulujen syntyyn liittyneistä tarinoista.

Yleisö sai kuulla anekdootteja yhteistyöstä esimerkiksi Lauri Tähkän, Vesa- Matti Loirin, Samuli Edelmanin, Ellinooran ja Kari Tapion kanssa. Heinolan omat muusikot ja bändit Big Bandista tulivat niin ikään mainituiksi ja tietenkin musiikilliset juuret Unto Monosesta Tapio Heinoseen.

Runoista Kiiskinen sanoi ymmärtävänsä vähän, vaikka ei siltä kuulostanut, kun hän lauloi säveltämiään Jarkko Laineen runoja. Kiiskinen sanoi löytäneensä runojen musiikillisen rytmin.