Keväinen tervehdys kyläyhdistyksen jäsen, edellisestä jäsenkirjeestä on kulunut joltinenkin tovi ja Kyläpirtin 20v-juhlavuosi on hyvässä vauhdissa.

Vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana on ehditty muun muassa lasketella laskiaista seurakunnan piha-alueella, kokoonnuttu neulekahvilassa, pantu hyvälle alulle kylätalon remonttisuunnitelmat ja järjestetty vilkas ennakkoäänestysrupeama pirtillä.

Ohessa tiedoksesi tulevan kevään, kesän ja myös syksypuolen tapahtumia. Laitathan kalenteriin ja kerrothan myös kavereillesi, mitä kirkonkylässä tapahtuu.

Kirkonkylän kyläyhdistys osallistuu Yhdessä enemmän -yritysmessuille la-su 15. – 16.4. Kailaan koululla. Tervetuloa käymään kylän osastolla.

Kyläyhdistyksen vuosikokous pidetään la 29.4. klo 12 ja heti perään samana päivänä Kylätalo Oy:n vuosikokous klo 13. Kyläyhdistyksen jäsenet ja kylätalon osakkaat tervetuloa mukaan kokouksiin ja juhlakahveille!  

Hannu ja Marja Tuovisen kevätkonsertti pidetään Kyläpirtillä perjantaina 5.5. klo 18. Kahvit klo 17.30 – 18. Konsertti kestää noin tunnin.

Toukokuussa Hiljanpihalla, kylätalon puistossa pidetään siivoustalkoot, istutetaan juhlapuu  ja rakennetaan kyläläisten yhteinen perennapenkki. Tarkempaa tietoa tästä on tulossa myöhemmin. Toukokuussa, heti kun maa vapautuu roudasta, alkaa Pirtinpellon viljelypalstan toiminta Kotasenjärven rannassa. Uusia viljelijöitä mahtuu mukaan.

KYLÄTALON 20-VUOTISJUHLA KAIKILLE KYLÄLÄISILLE pidetään lauantaina 10.6.2023  klo 11 – 14 ruokailuineen, kakkukahveineen ja hyvine ohjelmineen.

MAALAISMARKKINAT järjestetään (pitkästä aikaa) lauantaina 8.7. lähikauppojen piha-alueilla klo 9 – 14. LC Sillat ja kyläyhdistys järjestävät tapahtuman yhdessä. Salen pihassa Heinola Cruising esittelee vanhoja autoja, varsinaiset markkinat pidetään K-kaupan ja Kyläpirtin piha-alueilla. Markkinapaikkojen myynti ja markkinalehden tekeminen alkavat välittömästi.

(Elokuussa on festaria Multamäellä, syyskuussa sadonkorjuujuhlaa Pirtin pihassa, adventtikonserttia ensimmäisenä adventtina kirkossa sekä tietysti joulujuhlaa, mutta niiden aika tulee myöhemmin!)

Jos sinulla on tekemisen pulaa, tule mukaan kylätoimintaan. Aika ei käy pitkäksi tai yksitoikkoiseksi.

Ilman tekemistäkin voit osallistua ja nauttia kylän yhteisistä happeningeista! Tervetuloa mukaan juhlavuoden viettoon!

Yst. Päivi Kuisma

       Kyläyhdistyksen puolesta

       040 757 9553